Proprietarii de case din Carei vor avea de plătit anul viitor impozite cel puţin duble faţă de acest an, chiar dacă consilierii locali au adoptat cea mai mică majorare stipulată de lege.
consiliu.jpg
Şedinţa ordinară de azi a Consiliului Local Carei a debutat cu validarea unui nou membru. În urma demisiei consilierului Alina Mocanu, locul vacant a fost ocupat de social-democratul Nicolae Moldovan, care a depus ieri jurământul. Consilierii au aprobat rectificarea bugetului local pe anul în curs, majorând veniturile cu suma de 300.000 lei reprezentând cote şi sume defalcate din impozitul pe venit.
Consilierii locali au aprobat apoi taxele şi impozitele locale pentru anul viitor. Proiectul de hotărâre iniţial a fost completat cu mai multe amendamente ale Comisiei Economice. Potrivit primarului Eugen Kovacs, cei mai afectaţi de majorarea dărilor locale vor fi proprietarii caselor cu curte. Edilul şef a dat două exemple, din care a reieşit că impozitul va fi cel puţin dublu în cazul lor. Primăria şi Consiliul Local Carei vor cere Ministerului Finanţelor să modifice modul de calcul al impozitului pe teren în cazul proprietarilor de case, pe considerentul că majorările sunt inexplicabile.
Răspunzând atacurilor consilierului Ilie Ciută pe tema execuţiei bugetare până la data de 30 septembrie 2015, primarul Eugen Kovacs a dat asigurări că, până la sfârşitul anului, această execuţie bugetară va fi de 98%. Edilul şef a mai arătat că investiţiile au fost mai puţine în acest an, dar administraţia locală a reuşit să respecte termenele de restituire a ratelor la creditele accesate.
Tot în şedinţa de azi, consilierii locali au mai aprobat studiul de fezabilitate pentru un sistem de supraveghere video la Teatru şi la Casa de Cultură, alocarea sumei de 48.980 lei pentru iluminatul ornamental cu ocazia sărbătorilor de iarnă, respectiv alocarea sumei de 20.000 lei pentru plata onorariului avocatului cetăţenilor afectaţi de pana de curent din perioada 31 decembrie 2014- 2 ianuarie 2015.