Careiul stă bine din punct de vedere financiar. Veniturile bugetului local au fost realizate în porporţie de 88%, în timp ce veniturile propriii au fost încasate în proporţie de 92,94%.

beko1
Veniturile bugetului local careian a fost realizat în proporţie de 88%. “La capitolul venituri, până în seara zilei de 9 noiembrie 2015, am atins suma de 42.226.221 lei, ceea ce reprezintă 88% din veniturile prevăzute în buget. Având în vedere că ne apropiem de sfârşitul anului, acest procent de 88% nu este rău. Situaţia nu este mai rea nici din punctul de vedere al veniturilor proprii. Pentru 2015 am prevăzut suma de 22.856.000 lei, din care am realizat 21.082.845 lei. Asta înseamnă 92,94%, ceea ce sună bine”, a declarat city-managerul Beko Tamas.
Potrivit celor declarate de city-managerul Careiului, se poate trage următoarea concluzie: prognozele întocmite la începutul anului au fost corecte. “În continuare firmele şi persoanele fizice din Carei sunt buni contribuabili, bineînţeles sunt şi excepţii. Legat de acest aspect, trebuie să accentuez faptul că activitatea angajaţilor de la Taxe şi Impozite Locale este mult mai eficientă. Trebuie să menţinem acest ritm şi în cursul lunii viitoare. În bani vechi, mai trebuie să încasăm încă 18 miliarde. Sper că vom reuşi chiar mai mult. În concluzie, stăm bine din punctul de vedere al încasărilor. E un lucru bun, întrucât la alcătuirea bugetului local de anul viitor se va lua în calcul şi acest indicator. Şi anul trecut ne-am realizat veniturile proprii în proporţie de peste 97%, astfel am putut mări bugetul”, spune Beko Tamas.
Anul acesta, bugetul local al Careiului a trebuit să facă faţă unui efort financiar important pentru retrunarea creditelor. “În privinţa cheltuielilor aş adăuga faptul că, potrivit graficelor de returnare a creditelor către diferitele bănci, anul acesta a trebuit să plătim cel mai mult, adică 9 milioane de lei. Până în 9 octombrie am plătit 8,3 milioane lei. Ne-au mai rămas 700.000 lei pe care trebuie să-i plătim până la sfârşitul anului. Plata acestor bani a fost o povară grea, din acest motiv am fost nevoiţi să reducem unele cheltuieli. Anul trecut, banii necesari pentru plata ratelor la credite va fi mai mică. De la cei 9,3 milioane de lei va scădea la 3,7 milioane lei. Ceea ce va însemna o adevărată uşurare din punctul de vedere al bugetului local”, a declarat city-managerul Beko Tamas.