Co-preşedintele PNL Carei, Ilie Ciută, spune că nu avea de unde să ştie de şmenurile subordonatului său Adrian Bucureştean cu şcolile. Probabil că, urmând aceeaşi logică, nu ştie nici unde locuieşte subordonatul său politic, într-o casă de procol a ANIF, pe care şi-a închiriat-o cu propria mânuţă. Iar apoi a încercat să ascundă ilegalitatea, semnând un nou contract pentru aceeaşi casă, cu un director adjunct cu origini bihorene al ANIF.

casa_buc
foto arhivă

Liberalul Adrian Bucureştean s-a îndrăgostit enorm de patrimoniul ANIF Satu Mare încă de pe vremea în care a ocupat funcţia de director al filialei Satu Mare. Aşa că a pus ochii pe casa de protocol din Carei. Pe care şi-a închiriat-o semnând un contract pe cinci ani cu el însuşi. Adică el a semnat în calitate de director, dar şi în calitate de beneficiar al contractului de închiriere. Asta sună a conflict evident de interese. Dându-şi seama de prostia făcută, Bucureştean a fugit la un director adjunct de la Bucureşti al ANIF, cu care avea gheşefturi de pe vremea când acesta era şef la Bihor. A semnat un nou contract de închiriere pentru aceeaşi casă pentru a acoperi astfel primul contract închieat cu sine însuşi. Ambele contracte se găsesc în arhiva ANIF. De fapt, directorul adunct este cel care îi ţine spatele lui Bucureştean. Se zvoneşte că acest director cu origini bihorene este cel care l-a ajutat pe liberalul Bucureştean să devină inspector cu studiile sale informatice, deşi legea spune clar că sunt necesare studii de Îmbunătăţiri Funciare.
Pe aceeaşi filieră, Bucureştean a obţinut şi alocarea a 40.000 de lei din patrimoniul ANIF pentru reabilitarea casei de protocol, casă pe care şi-o închiriase pe cinci ani. Sursele spun că a organizat o licitaţie pentru reabilitarea imobilului, câştigată de o firmă cu sediul în comuna Căpleni. Deşi licitaţia a fost câştigată de o firmă privată, liberalul Bucureştean a executat lucrările de reabilitare cu angajaţii ANIF care domiciliau în zona Careiului. Bucureştean i-a obligat să lucreze la casa de protocol, lăsând astfel neîntreţinute canalele instituţiei, care s-au umplut de vegetaţie. Oamenii au fost obligaţi să vină pe propria lor cheltuială în Carei. Bucureştean nu le-a asigurat nici măcar un flacon de suc sau de apă minerală. Supăraţi de modul în care au fost trataţi, muncitorii s-au mişcat extrem de încet. Atât de încet, încât lucrările n-au putut fi finalizate până la demiterea sa din funcţie. Asta a încurcat puţin planurile directorului liberal, dar nu de tot. Acesta susţine că cei 40.000 de lei nu i-au fost suficienţi, fiind obligat să mai investească 20.000 de lei din buzunarul propriu. Probabil aici şi-a cheltuit banii încasaţi de PFA-ul său de la instituţiile de învăţământ pe filtre de apă şi accesorii. Acum chiar am fost răutăcios, recunosc.
Este de notorietate faptul că Bucureştean s-a mutat în casa respectivă. Sunt convins că şi şeful său pe linie politică, Ilie Ciută, a aflat unde stă liberalul Adrian Bucureştean. Sunt ferm convins că nu i s-a părut deloc dubios ca un liberal să ajungă să locuiască în casa de protocol a instituţiei la care a fost director. Din nou sună a a conflict de interese. M-am prins, când vine vorba de vreun liberal asemenea întrebări sunt de prisos pentru co-preşedintele Ilie Ciută.

Szasz Lorand

P.S. După cum era de aşteptat, blogul familial Buletin de Carei nu este interesat de aceste încălcări repetate ale legii comise de un consilier liberal. Dacă nici Ilie Ciută nu ştie, e clar că nu are cum să ştie nici consoarta Daniela Ciută. Ce penibili!