Sportivi și instructori ai clubului sportiv Karate Do B.F.K.S. din Carei au participat vineri, sâmbătă și duminică, la un eveniment special ai cărui oaspeți și protagoniști au fost două personalități marcante ale karate-ului mondial: Davide Benetello și Luca Valdesi.

Karate Do
Davide Benetello, campion european și mondial de kumite WKF, este un vechi prieten al Federației Române de Karate și în prezent președinte al Comisiei Sportivilor și membru în Comitetul Executiv al WKF.
Luca Valdesi, unul dintre cei mai titrați sportivi de kata, multiplu campion mondial WKF, în prezent antrenor de kata al echipei naționale a Italiei, a susținut în premieră un stagiu în Europa de Est.
Cu ajutorul celor doi s-a desfășurat, (într-o locație deosebită – Cheile Grădiștei Fundata, străjuită de Munții Bucegi și munții Piatra Craiului, cu nume de rezonanță în sportul românesc), acest eveniment, care a fost atât curs de pregătire pentru sportivi, criteriu de selecție pentru loturile naționale cât și curs de perfecționare și licențiere pentru antrenori.
Pe lângă careieni au participat peste 300 de sportivi din toate colțurile țării.
Aceste cursuri au fost foarte benefice și pentru faptul că există o șansă foarte mare pentru Karate ca să ajungă sport Olimpic.
Cu forțe reîmprospătate, CS Karate Do B.F.K.S. din Carei, prin sensei Dărăban Gheorghe și Engber Ingrid, așteaptă tinerii doritori de sport să se înscrie, marți și joi, la sala de sport a Școlii Generale nr. 3 din Carei, de la orele 18.00, la cursurile de inițiere în Karate, respectiv Arte Marțiale.