O nouă ediție a acțiunii Un milion de stele, inițiată de Caritas, s-a desfășurat vineri seară, în fața Monumentului Ostașului Român.

a  (31)

În deschiderea evenimentului, reprezentanții Centrului Cultural, Adrian Ștefănuți și Nemeti Tamara, le-au mulțumit careienilor pentru pentru că au răspuns apelului. „Bine ați venit la acțiunea de solidaritate intitulată Un milion de stele a Asociației Caritas. Menirea acestei acțiuni, organizată peste tot în Europa, este sensibilizarea populației față de soarta oamenilor marginalizați. Împreună cu locuitorii celorlalte localități care participă la acțiune aprindem lumânările în locuri publice cunoscute, fiecare luminiță repreyentând o persoană sau o familie care se zbate zilnic pentru a supraviețui”, a declarat Adrian Ștefănuți.

Începând din anul 2009, acțiunea se organizeză la nivel național și în România. În 2011, în 21 de orașe s-au aprins la aceeași oră luminile, iar în acest moment evenimentul este organizat în 54 de localități din țara noastră, printre care și municipiul Carei, localnicii din orașul nostru având posibilitatea în fiecare an, începând din 2010, să sprijine persoanele nevoiașe prin candelele aprinse pentru ei și prin suma simbolică oferită pentru acestea.

În Carei, partenerul Organizației Caritas a fost și în acest an Centrul Cultural. Solistele Mălina Latiș și Nemeti Tamara, îndrumate de preofesorul Szucs Jozsef, au susținut un scurt recital înainte de aprinderea lumânărilor. Sumele strânse din donații urmează să fie folosite pentru sprijinrea familiilor nevoiașe.