Osemintele unui bărbat din Evul Mediu au fost dezgropate azi la Căpleni, cu ocazia lucrărilor efectuate în cadrul proiectului de extindere a reţelei de canalizare.

os3

Imediat ce au observat fragmentele de oase, muncitorii au oprit excavatorul şi au anunţat autorităţile abilitate, Muzeul Judeţean în acest caz.
Cel mai probabil, bărbatul ale cărui oseminte au fost descoperite ieri a fost înmormântat în ţintirimul ce înconjura fosta mănăstire din Căpleni. Specialiştii Muzeului Judeţean au apreciat că este vorba de un morrmânt din Evul Mediu. Cupa utilajului a secţionat în două rămăşiţele sicriului din lemn în care se afla scheletul. Cu ocazia săpăturilor pentru extinderea canalizării au fost descoperite urme ale dependinţelor fostei mănăstiri din secolele XI-XII. Au mai fost găsite bucăţi de ţiglă şi o groapă de gunoi din secolele XVIII-XIX.
Lucrările de extindere a canalizării nu vor fi întrerupte din cauza acestor descoperiri, au declarat arheologii Hago Attila Nandor şi Romat Sandor. Însă lucrările vor trebui executate sub supravegherea arheologilor în zona fostei mănăstiri, pe o rază de circa 200 de metri.