Mai multe persoane rău-intenţionate care şi-au făcut conturi false de Facebook ne-au asaltat cu cererile lor de prietenie, infiltrându-se astfel în rândul cititorilor civilizaţi ai portalului Opinie de Carei. Unii dintre ei au recurs la astfel de metode doar pentru a posta injurii şi calomnii la comentarii. Din respect pentru cititorii săi civilizaţi, Opinie de Carei nu va tolera astfel de practici. Cei care mai înjură şi calomniază vor fi eliminaţi imediat din lista de prieteni.

infiltrare
Opinie de Carei a primit o serie de cereri de prietenii destul de suspecte în cele două săptămâni şi jumătate de existenţă. Este vorba de mai multe persoane ale căror conturi de Facebook au fost înfiinţate ulterior apariţiei portalului Opinie de Carei. Multe asemenea conturi nu au poze ale persoanelor care le-au înfiinţat sau pozele de profil sunt luate de pe internet.
Nu le-am refuzat cererile de prietenie, deşi se vede de la o poştă că nu este vorba de identităţile reale ale respectivelor persoane. Pe unii dintre ei i-am înţeles. Prin această metodă vor să fie la curent, în timp real, cu cele scrise pe acest portal. Însă nu vor ca superiorii lor pe linie instituţională sau de partid să afle că citesc Opinie de Carei, de teama unor eventuale represalii.
Însă unii dintre aceşti „prieteni” urmăresc cu totul alte scopuri. Mai precis, postează diverse comentarii jignitoare, atacă alte persoane şi incită la şovinism. Majoritatea comentariilor de acest gen postate pe paginia de Facebook a Opiniei de Carei au fost şterse aproape instantaneu. Altele au rămas cel mult o oră sau două înainte de a fi şterse. În concluzie, operaţiunea „Infiltrarea” nu a avut prea mare rost. Trebuie să fii cu adevărat bolnav la cap ca să-ţi faci un cont fals de Facebook doar pentru a posta câteva injurii sau calomnii.
Opinie de Carei nu doreşte să cenzureze opiniile cititorilor săi. Ba chiar vrea să poarte un dialog cu aceştia, însă numai într-un limbaj civilizat. Frustraţii care ţine neapărat să jignească şi să calomnieze nu au ce căuta printre cititorii Opiniei de Carei. Sunt liberi să-şi posteze mizeriile pe site-urile altor reprezentanţi ai presei locale, chiar extrem de locale. Acolo poţi să postezi orice mizerii ascuns în spatele unor nickname-uri formate chiar şi din două sau trei litere. De acum înainte, frustraţii care mai postează astfel de comentarii jignitoare sau calomniatoare vor fi eliminaţi din rândul prietenilor de pe Facebook a Opiniei de Carei.
În curând, Opinie de Carei va inaugura rubrici de comentarii la articolele postate pe site. Însă aceste comentarii vor fi moderate, tocmai pentru a-i împiedica pe toţi frustraţii să jignească şi să calomnieze după bunul lor plac, cum o fac în altă parte. Nu de alta, dar chestiile de genul „responsabilitatea juridică aparţine autorului” nu fac nici cât o ceapă degerată în faţa instanţelor de judecată. Degeaba comentează orice descreierat dacă administratorul site-ului nu îi permite să posteze comentariul respectiv. Însă în momentul în care permite postarea calomniilor şi injuriilor, administratorul site-ului este bun de plată. Cine are urechi de auzit, să audă!

Szasz Lorand