Opinie de Carei l-a chestionat pe consilierul local Ionuţ Oneţ, preşedinte al Organizaţiei Municipale PSD Carei, vizavi de acuzaţiile că ar fi trădat interesele locuitorilor satului Ianculeşti, dar şi despre ceea ce a intreprins în sprijinul ianculeştenilor.

ionut-onet

Consilierul local Ionuţ Oneţ nu se consideră un trădător, cum este acuzat din zona liberală. „Nu mi se pare că sunt un trădător atâta timp cât am îndeplinit doleanţele locuitorilor din Ianculeşti. Ultimul proiect de hotărâre privind alocarea sumei de 20.000 de lei pentru reabilitarea bisericii din Ianculeşti a fost iniţiat de consilierii PSD, adică de mine şi de colegul meu Marius Ciucoş. Acest proiect a fost apoi votat de toţi consilierii. Liberalii au plusat la 25.000 de lei doar pentru a putea face circ în Consiliul Local. Proiectul pentru capela din Ianculeşti a fost iniţiat tot de consilierii PSD şi în cel mai scurt timp va fi pus în aplicare. La reabilitarea drumului principal am primit sprijin şi de la Consiliul Judeţean, dar şi de la Consiliul Local Carei. Toate aceste proiecte au fost iniţiate de consilierii locali PSD”, ne-a declarat Ionuţ Oneţ. „Am discutat cu primarul Eugen Kovacs pentru a întocmi un proiect privind asfaltarea tuturor străzilor din sat. Proiectul va fi întocmit, existând o oportunitate de finanţare a lucrărilor prin intermediul noului Program Operaţional Regional”, a adăugat liderul PSD Carei.
Ionuţ Oneţ este de părere că ianculeştenii nu se mai lasă manevraţi de liberalii conduşi de consilierul local Ilie Ciută. „Priza pe care o are vechiul şi noul PNL în satul Ianculeşti s-a reflectat în voturile de la ultimul tur de scrutin, mai precis în turul doi al alegerilor prezidenţiale, PSD dominând în mod clar. După părerea mea, aceste rezultate constituie o dovadă că ianculeştenii nu se mai lasă manevraţi de către liberali în scopuri pur electorale”, ne-a declarat Ionuţ Oneţ.
Opinie de Carei l-a întrebat pe consilierul local Ionuţ Oneţ ce părere are despre atacurile mizerabile la adresa sa, postate la rubricile de comentarii ale blogului familiei Ciută, Buletin de Carei. „Nu citesc bloguri care dezinformează careienii în mod constant. Am luat această decizie după ce am văzut că intervenţiile consilierilor locali social-democraţi în cadrul şedinţelor de Consiliu nu sunt menţionate în mod intenţionat în articolele postate pe acest blog de familie”, spune Ionuţ Oneţ.
Liderul social-democraţilor careieni are o serie de nelămuriri vizavi de activitatea co-preşedintelui PNL Carei, consilierul Ilie Ciută. „Aş avea doar două întrebări publice pentru consilierul liberal Ilie Ciută. Ce proiecte a iniţiat pentru îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă a careienilor, îmbunătăţirea infrastructurii, a proiectelor de investiţii în general? Să lăsăm la o parte statuile şi busturile, cu care a vrut doar să creeze polemici în Consiliul Local. De asemenea, ce lobby a făcut în cele patru mandate ale sale la Bucureşti în vederea atragerii de fonduri în municipiul Carei? L-am mai întrebat acest lucru într-o şedinţă a Consiliului Local, însă nu mi-a răspuns nici până în prezent”, a adăugat preşedintele PSD Carei, consilierul local Ionuţ Oneţ.

Szasz Lorand