Hackerii vor Buletin de Carei

Am aflat azi cu stupoare de la nişte liberali răzvrătiţi că site-ul blogului familial Buletin de Carei a devenit ţinta unui val concertat de atacuri informatice. Acest atac la libertatea presei m-a revoltat imediat. Am parcurs atent articolul, semnat de o redacţie întreagă, însă n-am putut să-mi dau seama în ce au constat aceste atacuri. Mie, personal, expresia „attack de tip wordpress bruteforce attack”, citată de întreaga redacţie care a semnat articolul, nu îmi spune absolut nimic. Bănuiesc că marea majoritate a careienilor au acceaşi problemă în a înţelege în ce a constat marele atac sau chiar attack.

opinie

Alte chestii interesante chiar n-am aflat. Cu titulatura de „vajnicul mercenar” deja m-am obişnuit din partea distinşilor colegi din presa careiană extrem de locală. M-am obişnuit şi cu ridicarea în slăvi a vajnicului consilier liberal Ilie Ciută, realizată taman pe blogul soţiei sale, eterna Daniela Ciută.
N-am reuşit să-mi dau seama ce au avut hackerii cu site-ul care găzduieşte blogul familiei Ciută. Nu înţeleg ce dezvăluiri atât de senzaţionale, în direct sau indirect, conţine acest site de a devenit ţinta unor atacuri informatice. Iniţial, am crezut că e vorba despre nişte hackeri ai Statului Islamic care vor să se stabilească în municipiul nostru, pentru a ajunge în final în Germania sau Suedia, şi au nevoie de un Buletin de Carei pentru a-şi ascunde adevărata identitate. Apoi mi-am dat seama că fie e vorba de nişte hackeri extrem de ageamii, căci site-ul funcţionează fără probleme, fie aşa-zisele atacuri informatice nu există decât în închipuirea unora care caută să atragă atenţia asupra lor, autovictimizându-se.
Lăsând la o parte toate acestea, deja mă aştept să fiu declarat responsabil de aceste agresiuni informatice, deşi n-am absolut nicio legătură cu ele, asta în cazul în care sunt reale. Dacă este aşa, distinsa şi consacrata jurnalistă Daniela Ciută poate să depună o plângere la Poliţie. Am încredere că poliţiştii specialişti în IT vor putea stabili rapid dacă într-adevăr a fost vorba de un atac concertat la hackerilor din întregul univers asupra blogului familial sau, pur şi simplu, s-a defectat ceva la server sau a ieşit din el cablul de internet.

Szasz Lorand