În cursul lunii septembrie, cei 12 poliţişti locali care au efectuat serviciul de ordine şi linişte publică şi circulaţie rutieră în municipiul Carei au luat măsuri contravenţionale împotriva a 93 de persoane pentru nerespectarea legislaţiilor în vigoare. Valoarea totală a acestor amenzi este de 13.000 lei.

girofar
Din cele 93 de procese verbale de contravenţie, 29 de procese au fost cu avertismente. În septembrie, s-a răspuns la un număr de 18 sesizări adresate instituţiei de către cetăţeni prin telefon, precum şi în scris. Aceste sesizări au făcut referire la tulburarea ordinii şi linistii publice, depozitări de materiale de construcţie, deşeuri menajere, maşini abandonate, deţinerea de animale peste numărul care este aprobat în HCL. Serviciul de patrulare s-a efectuat pe toate sectoarele municipiului, în cele trei schimburi, în functie de necesitaţi şi posibilităţi, pentru asigurarea linistii şi ordinii publice.
Sancţiunile au fost aplicate la următoarele acte normative:
-HCL nr.28/94 modificat şi complectat prin HCL.nr.85/2007 privind sancţionarea unor contravenţii în domeniul edilitar-gospodăresc, a ordinii, curăţeniei şi igieniei publice în municipiul Carei -40 de procese verbale de contravenţie, în valoare totală de 4.850 lei, din care 11 procese au fost cu avertisment.
-HCL nr.49/2012 privind circulaţia pe drumurile publice în municipiul Carei – 43 de procese verbale de contravenţie, în valoare totală de 5.250 de lei, din care 18 procese verbale au fost cu avertisment.
-Legea nr.61/1991 modificată, privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice – 8 procese verbale de contravenţie, în valoare totală de 2.200 lei.
-HCL nr.35/2007 privind înregistrarea mopedelor, maşinilor şi utilajelor autopropulsate sau tractate -un proces verbal de contravenţie în valoare de 200 de lei. Sancţiunea a fost aplicată pentru circulaţia pe drumurile publice a unui vehicul care nu are aplicat la vedere numărul de înregistrare.
-HCL nr.93/2002 privind aprobarea autorizaţiilor de funcţionare locală – un proces verbal de contravenţie în valoare de 500 lei. Sanc iunea a fost aplicată pentru desfăşurarea activităţii unei societăţi comerciale fără să aibă autorizaţie de funcţionare.
În cadrul acţiunilor de asigurare a ordinii şi liniştii publice pe raza municipiului Carei, de depistare a unor persoane suspecte de a comite diverse fapte antisociale, agenţii locali din cele trei schimburi au legitimat un număr de 269 de persoane în luna septembrie.