Stația de tratare a apei potabile din localitatea Doba, care asigură aprovizionarea cu apă a 50.000 de persoane din municipiul Carei şi zece localităţi învecinate, a fost inaugurată azi în prezenţa ministrului Fondurilor Europene, Marius Nica. Valoarea totală a lucrărilor de modernizare a staţiei este de 13.163.235 lei.

doba

Ministrul Marius Nica a accentuat faptul că investiţia  de la Doba, în valoare de trei milioane de euro, este una foarte importantă. Aceasta are un impact direct asupra a celor 23.000 de locuitori ai Careiului.
Această reabilitare constituie un proiect vital pentru judeţul Satu Mare, care va asigura apă potabilă pentru Carei, respectiv pentru comunele Moftin, Doba şi Berveni, a arătat preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef. Vicepreşedintele Mircea Govor a anmunţat că se lucrează deja la alte proiecte importante care vizează continuarea investiţiilor în infrastructura rutieră din judeţul Satu Mare.
Primarul Careiului, Kovacs Eugen, a arătat că finalizarea proiectului este extrem de importantă pentru careieni. „Până în anul 2000 careienii nu aveau apă la robinete decât dimineaţa şi seara. Din 2000 este apă, dar nu este curată. Dacă gustaţi acum din apa produsă aici este foarte bună, mai bună decât orice apă plată din comerţ. Sperăm că această apă curată va ajunge la robinetul careienilor la sfârşitul acestui an”, a spus Kovacs Eugen.
Lucrările au constat în: reabilitarea și echiparea a 11 puțuri deja existente, reforarea și echiparea a cinci puțuri noi lângă cele existente și reabilitarea stației de tratare a apei potabile din localitatea Doba
Contractul a fost implementat în cadrul proiectului cofinanțat de Uniunea Europeană prin Programul Operațional Sectorial (POS) Mediu “Extinderea și reabilitarea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Satu Mare”, implementat de operatorul regional Apaserv SA.