La conferinţa de presă de la Primărie, în cadrul căreia Bogdan Georgescu şi-a anunţat demisia din motive personale, redacţia Buletin de Carei şi-a desfăşurat tot efectivul din dotare. În pofida efortului redacţional, produsul redacţional a fost de toată jena.

opinie

Şefa publicaţiei, consacrata jurnalistă Daniela Ciută, a venit însoţită de unicul său subordonat, o tânără anonimă pe care o dirijează intens din priviri sau din sms-uri. La un moment dat au sosit noi întăriri, în persoana soţului şi consilierului local Ilie Ciută. Fie şi acesta a ajuns să se creadă jurnalist consacrat, fie a confundat pur şi simplu sala, crezând că acolo are loc şedinţa Comisiei economice. Trebuie menţionat faptul că niciun alt consilier local nu a fost prezent la respectiva conferinţă de presă.
Prezenţa întregului colectiv redacţional nu a fost de niciun folos Buletinului de Carei. Doar consacrata jurnalistă Daniela Ciută şi unica sa subordonată au auzit că Bogdan Georgescu ar fi dezminţit în mod categoric că ar fi fost sunat în miez de noapte de urnalista consacrată, care stă peste drum de casa sa. Marea dezminţire s-a dovedit a fi doar cel mult un simplu fâs răsuflat după ce Opinie de Carei a publicat înregistrarea discuţiei, din care reiese fără echivoc că Georgescu n-a dezminţit absolut deloc celebrele telefoane de după înserat. Nici măcar consilierul Ilie Ciută n-a fost de folos echipei redacţionale. Fiind un om deosebit de corect şi atent cu amănuntele, mă aşteptam ca cel puţin el să audă mai clar răspunsurile lui Bogdan Georgescu, care pot fi caracterizate mai degrabă a eschivare decât a dezminţire.
În concluzie, degeaba au venit doi jurnalişti din partea Buletinului de Carei, căci nu le-a fost de prea mare folos. Aceştia au auzit doar ei lucruri pe care nu le-a rostit nimeni. Probabil o fi de vină stresul sau chiar astenia de toamnă, căci până la primăvară mai este timp îndelungat. Oricum, degeaba au venit doi jurnalişti, căci au demonstrat că nu fac împreună cât unul singur. Dacă altă dată consacrata jurnalistă Daniela Ciută şi subordonata sa anonimă vor fi puţin mai atente nu se vor mai face de râsul curcilor cum au reuşit să o facă publicând lacrimogenul articol colectiv, cu interminabilul titlu <<Bogdan Georgescu: “Nu sunt bolnav, plec din motive personale…se schimbă vremurile, la fel şi actul cultural…eu nu pot să mă schimb”>>, semnat de întreaga redacţie. Poate le mai dă o mână de ajutor şi soţul, respectiv consilierul Ilie Ciută, în calitate de al treilea membru al echipei. Atlfel, riscă să-şi distrugă imensa credibilitate de care se mai bucură prin Carei.

Szasz Lorand